Datum
02.09.2020

De Akademie van Kunsten organiseert in samenwerking met operamaker Anthony Heidweiller op 3 september een eerste bijeenkomst met leden van de Akademie van Kunsten, KNAW en het Comeniusnetwerk. Zij zullen aan de hand van nationale en internationale literatuur publieke (online) bijeenkomsten opzetten over de geschiedenis van ongelijkheid en racisme.

Bomen die langzaam groeien krijgen diepe wortels

Leden van de KNAW, De Jonge Akademie, het Comeniusnetwerk en de Akademie van Kunsten zijn opgeroepen om suggesties aan te dragen voor een literatuurlijst met toonaangevende werken over ongelijkheid op basis van huidskleur en afkomst. De literatuurlijst zal, behalve voor publieke online bijeenkomsten ook als basis dienen voor online verdiepende gesprekken, lezingen en werkbezoeken over de geschiedenis van racisme.

De gedachte achter de literatuurlijst en de bijeenkomsten is dat door samen over de ontstaansgeschiedenis van racisme te leren, we beter in staat zijn om een beeld te vormen van een toekomst op basis van gelijkwaardigheid. Het publiek kan deelnemen aan de  openbare digitale activiteiten.