Publicaties 2017

Het laatste taboe; kunstenaars en inkomen

Waar kunstenaars onderling maar al te graag praten over de inhoud van hun werk, de gebruikte technieken en strategieën, de weerstand die zij ondervinden in hun pogingen om erkenning te krijgen voor hun werk, zo opvallend weinig wordt er onderling uitgewisseld over de slechte financiële honorering die de meeste kunstpraktijken kenmerkt. In Het laatste taboe buigen verschillende schrijvers en kunstenaars zich over dit onderwerp. Met bijdragen van Maria Barnas, Anne Vegter, Barbara Visser, Nanouk Leopold, Heddy Honigman, Hans van Houwelingen, Ronald en Erik Rietveld, Conny Janssen en Gijs Scholten van Aschat. Deze publicatie verscheen onder de noemer 'Het kabinet' bij uitgeverij Van Oorschot (ISBN 9789028261730).

Het Kunstkwartet van Barbara Visser: Onderzoek, Samenwerking, Onderwijs en Durf

Beeldend kunstenares, filmmaakster en voorzitster van de Akademie van Kunsten, Barbara Visser hield op 24 november een boeiende lezing bij de Boekmanstichting ter gelegenheid van het derde Kunstkwartet. Haar uitleg over de door haar gekozen vier thema’s vormde een mooie combinatie van haar visie over kunst en cultuur en van haar benadering van maatschappelijke vraagstukken. (Lees verder op boekman.nl)

Verslag KNAW-debat over het culturele geheugen van Nederland

Voor wie bewaren we eigenlijk nog? Dat was een van de vragen die aan bod kwamen tijdens de discussiemiddag 'Het culturele geheugen van Nederland', die 16 september 2016 werd georganiseerd door de Boekmanstichting en de KNAW in het Trippenhuis te Amsterdam. (Lees verder op boekman.nl)

Verslag KNAW-debat over kunstkritiek

Hoe vitaal is de Nederlandse kunstkritiek? Deze vraag stond centraal tijdens het debat van de Boekmanstichting en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) op 18 september 2015. (Lees verder op boekman.nl)

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen