De leden van de Akademie van Kunsten

Gijs Bakker, City bench for Annie Brouwerplantsoen. Fotograaf: Robert Jan Stokman

De Akademie van Kunsten kiest jaarlijks nieuwe leden op basis van aantoonbare artistieke prestaties. Leden van de Akademie van Kunsten zijn nieuwsgierige en ge├źngageerde makers.

De Akademie is het forum voor debat over het belang van kunst in de samenleving. Zij heeft tot doel: het vertolken van de stem van de kunsten in de Nederlandse samenleving en het bevorderen van de interactie tussen wetenschap en kunst.

Het lidmaatschap van de Akademie van Kunsten is voor het leven. In 2024 zijn er 86 kunstenaars lid uit de hele breedte van de kunsten en ieder jaar worden nieuwe leden gekozen op basis van nominaties.

NOMINATIE

Wie mogen nomineren?

Deze nominatieronde staat voor iedereen open. Per indiener mogen maximaal 2 kandidaten voorgedragen worden. Zelfnominaties worden niet in behandeling genomen. De voordrachten zijn vertrouwelijk - informeert u dus de kandidaat niet.

Indienen van nominaties

De nominatieronde voor 2024 is afgerond.

VERVOLGPROCEDURE

De Commissie Nieuwe Leden van de Akademie van Kunsten beoordeelt de nominaties en stelt een shortlist op voor het bestuur van de Akademie van Kunsten en de KNAW. De nieuwe leden worden uiterlijk in februari 2024 bekend gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Devika Arjun via devika.arjun@knaw.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen