Nanouk Leopold

Foto: Klaas Zwijnenburg

Kunstenaar en filmmaker Nanouk Leopold (1968) doet verslag van wat je voelt bij de tijd waarin je leeft. In de afgelopen vijftien jaar heeft zij zich gevestigd als een van de meest succesvolle scenarioschrijvers en regisseurs van Nederland.

Haar scenario’s, zowel de originele als die gebaseerd op boeken en films, kenmerken zich door een bijzondere eigen en artistieke toon. Iedere keer anders, maar met steeds een duidelijke eigen signatuur, waarbij zij haar achtergrond als kunstenaar weet te combineren met het vakmanschap van schrijver/regisseur.

Haar eerste film Îles Flottantes (2000) streed mee om de Tiger Award van het Rotterdams Filmfestival, haar tweede film Guernsey (2005) won twee Gouden Kalveren en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De drie volgende films Wolfsbergen (2007), Brownian Movement (2010) en Boven is het stil (2013) werden geselecteerd voor het filmfestival in Berlijn en wonnen meerdere prijzen op internationale filmfestivals. Met beeldend kunstenaar Daan Emmen maakt zij sinds 2008 video-installaties onder de naam LeopoldEmmen.

Website Nanouk Leopold

Afbeeldingen

Cookie-instellingen