Samen met De Jonge Akademie heeft de Akademie van Kunsten een virtuele ontmoetingsplaats ontwikkeld die kruisbestuiving en ontmoeting in wetenschappelijk en artistiek onderzoek vergemakkelijkt. Een schatkamer voor wetenschappers en kunstenaars die op zoek zijn naar samenwerking dwars door instituutsmuren heen.

 

 

 English


Mingler is nu live!

Pioniers gezocht! De ontwikkeling van de website is in een stadium gekomen waarin wij op zoek zijn naar pioniers oftewel kunstenaars en wetenschappers die nieuwsgierig naar elkaar zijn en die willen ‘mingelen’ met andere kunstenaars en wetenschappers uit andere disciplines.


Profiel

Mingler is voor kunstenaars en wetenschappers die open staan voor exploratie en  experiment en die een pioniersrol als uitdaging zien. Het is voor diegenen die al activiteiten ondernemen op het snijvlak van kunst en wetenschap, zoals een publicatie, kunstobject,  tentoonstelling, film, bio-art, creatieve industrie projecten etc. of die concrete ideeën hebben voor kunst/wetenschapsprojecten. Ze hebben een duidelijke en adequate motivatie om mensen uit verschillende disciplines uit de wetenschap en kunsten te ontmoeten en daarmee inhoudelijk het contact aan te gaan.

Eerst pionieren en dan (inter)nationaal


Deelname aan Mingler.Network is in deze fase op uitnodiging. De leden van de AvK, De Jonge Akademie en de KNAW zijn allen uitgenodigd om zich aan te melden. Directeuren van master en phd-opleidingen in de kunsten, voorzitters van Colleges van Bestuur van Nederlandse universiteiten, directies van publieke en private cultuurfondsen en Nederlandse cultuurinstellingende krijgen een uitnodiging om geschikte kandidaten aan te melden.

 

Digitaal en Live

Twee maal per jaar zal een live Mingler event plaatsvinden waarvoor je -bij deelname aan ons netwerk - zal worden uitgenodigd.
 

 

 

Samenstelling projectteam

  • Barbara Visser, voorzitter Akademie van Kunsten, beeldend kunstenaar
  • Koert van Mensvoort, lid Akademie van Kunsten, beeldend kunstenaar, filosoof en technoloog
  • Hanneke van Laarhoven, Lid De Jonge Akademie, hoogleraar translationele medische oncologie, Universiteit van Amsterdam
  • Annelien Bredenoord, lid De Jonge Akademie, associate professor Medische Ethiek, Universitair Medisch Centrum Utrecht.
  • Soek Yi Tong, beleidsmedewerker Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
  • Noor Nuyten, beeldend kunstenaar, webdesigner
  • Fabian Hijlkema, beeldend kunstenaar, webbouwer
  • Harald den Breejen beeldend kunstenaar, filosoof
  • Annelies ten Have, beleidsmedewerker Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, secretaris Akademie van Kunsten 

 

Contact

Annelies ten Have, 020-5510746, annelies.ten.have@knaw.nl. 


De Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie zijn onderdelen van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. In haar Strategische Agenda 2016-2020 'Wetenschap verbindt' stelt de KNAW zich ten doel de verbindingen te versterken tussen wetenschapsgebieden en wetenschappelijke organisaties; tussen wetenschap en samenleving en, in eigen huis, tussen de drie Akademies (Genootschap, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten) en de vijftien instituten.

Download hier Wetenschap verbindt