Het Artist in Residence-fellowship in Rome wordt toegekend aan kunstenaars (schilders, beeldhouwers, architecten, fotografen, schrijvers, dichters, filmmakers, choreografen, couturiers, acteurs, etc. etc.) om tijdens een verblijf van drie maanden aan het KNIR een project te realiseren dat concreet bijdraagt aan de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Dit programma is gezamenlijk ingesteld door het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) en de Akademie van Kunsten.

Read more in English

Van de Artist in Residence wordt verwacht dat hij/zij actief deelneemt aan het leven van de academische gemeenschap op het KNIR en hier de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap bevordert.

De Artist in Residence ontvangt maandelijks een stipendium voor een periode van maximaal drie maanden en wordt tijdelijk gehuisvest in een gastenappartement van het KNIR.

Wie komt in aanmerking?

  • Een Nederlandse kunstenaar.
  • Een niet-Nederlandse kunstenaar die in Nederland woont en werkt.

Wie kunnen nomineren?

  • Deze nominatieronde staat voor iedereen open, maar zelfnominaties worden niet in behandeling genomen.
  • Een lid van de Akademie van Kunsten kan een aanvraag voor zichzelf indienen.

Wanneer en hoe kunt u nominaties indienen?

Voor de periode 15 september 2019 - 15 december 2019 kunt u tot 1 april 2019 een nominatie indienen met het nominatieformulier. Lees daarvoor ook de richtlijnen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies ten Have, avk@knaw.nl, 020 551 0746 (maandag tot en met donderdag).