Datum
04.06.2021

Het is vanaf nu mogelijk om te nomineren voor de Heinekenprijs voor de Kunst 2022. De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst stimuleert kunstenaarschap in Nederland. Nominaties kunnen tot 15 september 2021 worden ingediend. De prijzen worden mogelijk gemaakt door de Stichting Alfred Heineken Fondsen.

De Heinekenprijs voor de Kunst stimuleert talentvolle beeldend kunstenaars die al enige erkenning genieten en voor wie de prijs een steun is in hun ontwikkeling en internationale bekendheid als kunstenaar. De prijs wordt elke twee jaar toegekend aan een in Nederland werkzame beeldend kunstenaar.

Kent u een kunstenaar die volgens u in aanmerking MOET komen voor deze prijs, maar behoort u niet tot de nominatiegerechtigden, wijs een van onderstaande personen dan op deze persoon.

Leden van de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie, directeuren van musea, (post) hbo-kunstopleidingen, presentatie-instellingen voor beeldende kunst, de directeuren van de Rijksakademie van beeldende kunsten, De Ateliers en de Jan van Eyck Academie, en het bestuur van de Nederlandse Galerie Associatie kunnen een nominatie voor een beeldend kunstenaar indienen. Nomineren kan tot en met 15 september 2021.

Meer informatie: https://knaw.nl/heinekenprijs-voor-de-kunst