Datum
09.08.2019

Deze zomer kunnen weer kunstenaars uit de hele breedte van de kunsten aangedragen worden voor de Akademie van Kunsten. Wie mag er niet ontbreken bij dit netwerk dat de kunst en wetenschap verbindt en de stem van de kunsten in het maatschappelijk debat en richting politiek Den Haag laat horen?

 

 

De inschrijving is gesloten.

De procedure is bij wijze van pilot eenvoudiger gemaakt. Een naam en een webadres van potentiële nieuwe leden invullen is voldoende. Meerdere namen aanleveren is toegestaan. De namen komen op de longlist voor het lidmaatschap van de Akademie van Kunsten. Een selectiecommissie zal in november op basis van een shortlist de uiteindelijke keuze maken voor de tien nieuwe leden van de Akademie van Kunsten 2020.

Akademie van Kunsten

De Akademie is nog jong. Als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen bestaan we vijf jaar en zijn we nu op volle kracht met vijftig leden: schrijvers, beeldend kunstenaars, choreografen, architecten, ontwerpers, musici, cineasten, acteurs en zangers.

Wij willen als Akademie de kunsten in Nederland vertegenwoordigen en een stem zijn die:

  • kunstdisciplines verbindt
  • geluid maakt in het maatschappelijk debat over kunst
  • in de politiek gehoord moet worden
  • de noodzaak van het kunstonderwijs markeert
  • helder maakt dat er verwantschap is tussen kunsten en wetenschappen.

Leden van de Akademie van Kunsten zijn nieuwsgierige en geëngageerde makers. Ze zijn voor vijf jaar lid. Ieder jaar kiezen we er tien nieuwe bij. Tot 10 september verzamelen wij namen via onze website. Een selectiecommissie zal daarna in december de uiteindelijke keuze maken.

 

 

Credits lead foto: Gijs Bakker, City bench for Annie Brouwerplantsoen. Photographer: Robert Jan Stokman