Datum
17.12.2020

De indieningstermijn is gesloten.

Wetenschappers en kunstenaars kunnen weer een aanvraag indienen voor het Mingler Scholarship. De beurs wordt een keer per jaar beschikbaar gesteld voor een samenwerking op het gebied van kunst en wetenschap. De Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie stellen de beurs samen met het Niemeijer Fonds beschikbaar. Het Mingler Scholarship 2021 is bedoeld voor kunstenaars uit alle artistieke disciplines en wetenschappers, onderzoekers uit de geesteswetenschappen, sociale en natuurwetenschappen, die samen een onderzoeksproject willen starten.
De beurs bestaat uit een bedrag van € 10.000 (tienduizend euro).

Reglement (pdf)

 

Information in English

 

Over Mingler

Het Mingler Scholarship is ontstaan uit het Mingler-netwerk, een initiatief van de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie. Zij maken deel uit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. De beurs is ontwikkeld om startende artscience-samenwerkingen (binnen en buiten het Mingler-netwerk) een eerste financiële stimulans te geven.

Het uitgangspunt van het Mingler Scholarship is het stimuleren van samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers. Het Scholarship is gebaseerd op de gedachte dat kunst en wetenschap creativiteit, fascinatie en toewijding gemeen hebben. De beurs biedt bovendien de ruimte om plannen te realiseren die verder reiken dan de kennis en verbeelding van het individu.

Het Scholarship bestaat uit een bedrag van € 10.000 (tienduizend euro), uitgegeven door het Niemeijer Fonds.

Contact: Annelies ten Have, 020 551 0746.

 

 

Fotocredit Barbara Visser, The Complete Incomplete Series 1987 – 2007, Design Veronica Ditting (bewerking AvK)