Datum
04.11.2016

Nieuwe film Heddy Honigmann op InScience

Op wetenschapsfilmfestival InScience is de nieuwe film van Heddy Honigmann te zien: Microbe Fighters. De film waarschuwt voor de gevaren van antibioticaresistentie en laat zien voor welke uitdagingen de samenleving staat. De film is mede mogelijk gemaakt door de Akademie van Kunsten, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

De film Microbe Fighters is een combinatie van fictie en feiten en toont de gevaren van een wereldwijde uitbraak van de E. Colibacterie. Naast fragmenten van gespeelde nieuwsuitzendingen worden gerenommeerde wetenschappers geïnterviewd over de gevaren van antibioticaresistentie. Honigmann wil het bewustzijn vergroten dat oplossingen voor het tegengaan van infecties dringend nodig zijn.

Na de vertoning op InScience is er een nagesprek met Heddy Honigmann en wetenschappers Jos van der Meer (emeritus hoogleraar algemene interne geneeskunde, RadboudUMC Nijmegen), Christina Vandenbroucke-Grauls (hoogleraar medische microbiologie en infectiepreventie VU Medisch Centrum) en Aura Timen (hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding bij het RIVM).

Het programma Antibioticaresistentie vindt plaats op zaterdag 5 november in LUX 6 in Nijmegen, van 19.15 uur tot 20.45 uur.

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst. De tweede editie van het festival vindt plaats van 2 tot en met 6 november in LUX, Nijmegen. Persaccreditatie is aan te vragen via www.insciencefestival.nl.

 

Credits lead foto: CDC/ National Escherichia, Shigella, Vibrio Reference Unit at CDC - Janice Haney Carr