Datum
08.03.2019

Het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken, stichting NIVOZ, organiseert vijf onderwijsavonden met het thema ‘Spelen, leren, maken’. Op 14 maart spreekt Gijs Scholten van Aschat, de voorzitter van de Akademie van Kunsten samen met Janeke Wienk, docent en onderzoeker ArtEZ Hogeschool.

Al bij de eerste ontmoeting – twee maanden geleden - kwamen Gijs en Janeke al snel tot de slotsom dat twee ‘colleges’ van drie kwartier hen niet de mooiste invulling leek in een theaterzaal als De Speeldoos in Baarn. Brainstormend over onderwerpen, die ieder te berde wilde brengen, kwam er bij beiden een rijtje van 3-4 verschillende thema’s.

Die set van onderwerpen hebben ze door elkaar versneden, zodat de praktijk zal zijn dat Gijs en Janeke telkens elk ongeveer 10 minuten nemen voor een onderwerp, waarna er gelegenheid is voor de zaal om te reageren.

BLOK 1: Culturele diensplicht, Akademie van Kunsten, Theretische inleiding.

BLOK 2: Zin in spelen, adem en bezieling, Primo Levi: Wat is een mens?

BLOK 3: Inclusiviteit in onderwijs, onderzoek naar in-de-wereld-komen

 

Meer informatie

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de website van de stichting NIVOZ.

Onderwijsavonden NIVOZ

Stichting NIVOZ wil bijdragen aan een nieuw, fundamenteel perspectief op verbetering van het onderwijs. Onderwijsavonden zijn bedoeld voor betrokkenen bij het onderwijs en bieden inspiratie om het gesprek te voeren over goed onderwijs. 

Zie ook

'Voor magie in spel is ook "samen" nodig'