Datum
05.02.2019

In het kader van de Culturele Dienstplicht van de Akademie van Kunsten gaf Conny Janssen in februari 2018 dansles aan leerlingen uit groep 3 van OBS de Wilgenstam in Rotterdam. Een videoverslag is nu beschikbaar.

Kinderen uit groep 3 van OBS de Wilgenstam te Rotterdam brachten in februari 2018 een bezoek aan de studio van Conny Janssen Danst. Ter voorbereiding kregen zij een aantal weken op school dansles georganiseerd door de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en gingen zij op bezoek bij Theater Rotterdam, waar ze in het decor van de voorstelling Inside Out mochten staan. Ondanks hun jonge leeftijd gingen ze al aan de slag met het maken, bekijken en reflecteren op moderne dans. Bekijk hieronder het videoverslag van het studiobezoek.

 
Lees ook een uitgebreid verslag van het studiobezoek op de website van Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.

Project Culturele Dienstplicht

De ambitie van de Culturele Dienstplicht is om iedere 14-jarige in Nederland minimaal eenmaal in zijn/haar leven in direct contact te brengen met mensen die kunst maken. Direct, 'live' contact. 

Leden van de AvK – waaronder choreografen, beeldend kunstenaars, schrijvers, ontwerpers, musici, filmmakers, fotografen, modeontwerpers, theatermakers, architecten, gaan één keer per jaar één dagdeel hun praktijk naar scholen brengen: de makers komen naar de klas, en maken 14-jarigen deelgenoot van hun werk, hun werkwijze, hun fascinaties en hun interesses. Zij gaan met de kinderen in gesprek en leggen het belang van kunst uit.

Aanmelden scholen

Scholen die willen deelnemen aan het project Culturele Dienstplicht kunnen zich opgeven via avk@knaw.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Annelies ten Have, 020 551 0746 of annelies.ten.have@knaw.nl.

Ateliers in School

Het studiobezoek aan Conny Janssen Danst is ook onderdeel van het programma Ateliers in School. Een van de initiatieven om kunstenaars met het onderwijs te verbinden. We hebben dit initiatief met toestemming van Conny Janssen opgenomen onder het project Culturele Dienstplicht van de Akademie van Kunsten, omdat wij ook goede initiatieven elders in het land om kunst en onderwijs te verbinden, ondersteunen en toejuichen. Ateliers in School is een samenwerking met het KCR en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en het Fonds voor Cultuurparticipatie.