Datum
15.05.2018

In het kader van de Culturele Dienstplicht bezocht Barbara Visser het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Zij vertelde hier onder meer over de kunstenaar als kritische denker en over haar werk waarin zij fotografie en film combineert.

Barbara Visser bracht op 24 april 2018 een bezoek aan het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Bekijk hieronder het videoverslag.

 

Project Culturele Dienstplicht

De ambitie van de Culturele Dienstplicht is om iedere 14-jarige in Nederland minimaal eenmaal in zijn/haar leven in direct contact te brengen met mensen die kunst maken. Direct, 'live' contact. 

Leden van de AvK – waaronder choreografen, beeldend kunstenaars, schrijvers, ontwerpers, musici, filmmakers, fotografen, modeontwerpers, theatermakers, architecten, gaan één keer per jaar één dagdeel hun praktijk naar scholen brengen: de makers komen naar de klas, en maken 14-jarigen deelgenoot van hun werk, hun werkwijze, hun fascinaties en hun interesses. Zij gaan met de kinderen in gesprek en leggen het belang van kunst uit.

Aanmelden scholen

Scholen die willen deelnemen aan het project Culturele Dienstplicht kunnen zich opgeven via avk@knaw.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Annelies ten Have, 020 551 0746 of annelies.ten.have@knaw.nl.