Adriaan Geuze

Landschapsarchitectuur / Stedenbouw

In de stedenbouw- en landschapsarchitectuur heeft Adriaan Geuze (1960) wereldwijd een grote reputatie.
Met zijn bureau West8, dat hij vlak na zijn afstuderen als landschapsarchitect in 1987 oprichtte, heeft hij een unieke benadering bij het maken van ruimtelijke plannen. Daarin komen architectuur, openbare ruimte en techniek samen.

Geuze maakte met West8 spraakmakende ontwerpen voor parken in New York, Miami, Hong Kong, Seoul, Madrid en Londen. In Nederland is hij o.a. bekend van het Rotterdamse Schouwburgplein, CS Rotterdam, Maximapark en de stedenbouwkundige plannen van Borneo/Sporenburg in Amsterdam en Strijp S te Eindhoven.

Geuze heeft de stedenbouw vanuit de landschapsarchitectuur een nieuw elan gegeven, en die disciplines weer centraal gesteld in het maatschappelijk debat. Met West 8 heeft hij in de loop van de tijd vele prijsvragen en prijzen gewonnen. Adriaan Geuze is buitengewoon hoogleraar aan Wageningen Universiteit en Visiting Professor aan de GSD Harvard University.

website Adriaan Geuze
Steeds weer valt het mij op dat wij als architecten de grote kunst nodig hebben om de wereld te begrijpen. De schilders en de dichters bieden ons het kader om de werkelijkheid waar te nemen.
  • Adriaan Geuze tijdens de inauguratiebijeenkomst op 1 april 2015

  • Rotterdam CentraalcLuke Harvey.jpg

    Rotterdam Centraal, foto: Luke Harvey

  • Hondsbossche Zeewering c West 8.jpg

    Hondsbossche Zeewering, foto: West 8

  • Madrid Rio cMunicipality of Madrid.jpg

    Madrid Rio, foto: Municipality of Madrid

1/2