Datum
17.02.2016 19:30 - 21:30 uur
Locatie
Grotiusgebouw, Radboud Universiteit, Montessorilaan 10, Nijmegen
Contact
Telefoon
020 551 0746

Presentatie van het project Wunderkammer meets Lavinia met honoursstudenten van de Radboud Universiteit en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en als special guests harpiste Lavinia Meijer, muziekwetenschapper Vincent Meelberg en filosoof Cees Leijenhorst.

In Wunderkammers werden vanaf de zestiende eeuw curiositeiten van over de hele wereld verzameld en tentoongesteld. Indertijd bestond er geen onderscheid tussen kunst en wetenschap, zoals dat tegenwoordig wordt gemaakt. Op initiatief van de Akademie van Kunsten en Cultuur op de Campus ontstond dit project, waarbij 15 honoursstudenten samenwerkten met internationaal gelauwerd harpiste Lavinia Meijer aan een interdisciplinaire presentatie geïnspireerd op de Wunderkammers.

Kattenverhalen, reversed music, 'building blocks', improvisatie en een experiment naar de beleving van tijd komen aan bod bij de presentaties van de cross-over tussen kunst en wetenschap. Voor de gelegenheid laat musicoloog en contrabassist Vincent Meelberg zijn licht schijnen op de bevindingen van de studenten. Dit alles wordt gemodereerd door filosoof Cees Leijenhorst.
 

Filmcompilatie

logo-wunderkammer-meets-lavinia.jpg

 

Credits lead foto: Marjolein van Diejen

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.