Datum
22.02.2018 19:30 - 23:00 uur
Locatie
Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0869

Wat hebben kunstenaars aan samenwerking met academische auteurs? Wat kunnen kunstenaars en wetenschappers leren van verschillende schrijfvormen, zoals poëzie, proza en science fiction? Wetenschappers van ARIAS en leden van de Akademie van Kunsten kijken wat zij van elkaar kunnen leren op het gebied van artistiek en academisch schrijven.

Anders dan in landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten wordt er in Nederlandse bacheloropleidingen weinig aandacht besteed aan creatief schrijven. Zelfs in het debat over artistiek onderzoek is creatief schrijven lang een ondergeschoven kindje geweest. Pas nu krijgen hybride schrijfvormen meer aandacht. Deze avond helpt kunstenaars en wetenschappers om op nieuwe manieren te schrijven, zowel binnen de academische wereld als binnen de kunst.

Read more about this event in English

Met

  • Maria Barnas, dichter en beeldend kunstenaar
  • Maria Fusco, schrijver
  • Tine Melzer, grafisch kunstenaar en redacteur
  • Miriam Rasch, filosoof en literatuurwetenschapper

Moderators: Christa-Maria Lerm-Hayes en Diederik Oostdijk

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Aanmelden

Op dit moment is deze bijeenkomst volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Over KunstKennis

Wat kan de wetenschap leren van de kunst (beeldende kunsten, podiumkunsten, literatuur, architectuur, muziek, enz.)? Maar ook andersom: wat kan de kunst leren van de wetenschap? De KNAW en ARIAS organiseren samen een reeks van vier avonden waarin kunstenaars en wetenschappers aan de hand van presentaties, voorstellingen en lezingen ingaan op de manier waarop kunstkennis fungeert op het snijvlak van kunst en wetenschap.

De onderwerpen zijn heel gevarieerd: van nieuwe manieren van schrijven tot nieuwe concepten van welzijn, experimentele vormen voor het onderzoeken van grote vragen op het gebied van klimaatverandering en onderwijsexperimenten.


ARIAS is een onderzoeksplatform van de Amsterdamse Hogeschool van de de Kunsten (AHK), de Gerrit Rietveld Academie, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU). ARIAS bevordert kruisbestuiving, ontmoeting en samenwerking in artistiek onderzoek in onderzoek in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en natuurwetenschappen.

 

Photo by Paul Bence on Unsplash 

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.