Datum
23.03.2015 20:00 - 22:00 uur
Locatie
Looiersgracht 60, Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0746

Een bijzonder programma met film, literaire fictie en discussie over de werkplek van de toekomst, ter afsluiting van een ruimtelijk experiment dat RAAAF en Barbara Visser in 2014 begonnen op uitnodiging van Atelier Rijksbouwmeester. Met onder meer een screening van de korte film The End of Sitting 1:1 die Visser er over maakte.

Wat is het alternatief voor zittend werken?

RAAAF (Rietveld –Architecture – Art – Affordances) ontwikkelde samen met Barbara Visser de studie Outstanding Landscape of Affordances. De stoel en de tafel zijn daarbij terzijde geschoven om opnieuw te kijken naar manieren waarop we ons tot de omgeving verhouden, en of er comfortabele manieren van werken te vinden zijn in andere houdingen dan alleen de zittende.

Experiment

Het idee dat zij ontwikkelden, is eind 2014 in de tentoonstellingsruimte van Looiersgracht 60 op ware grootte uitgevoerd, in een installatie getiteld The End of Sitting, waar de ideeën konden worden getest door passanten, genodigden en bewegingswetenschappers. The End of Sitting wordt door de makers zelf gezien als een ruimtelijke studie om verder te ontwikkelen, en niet als een eindpunt.

Volgend vergezicht

Nu de installatie zelf alleen nog in de filmische werkelijkheid bestaat, is er letterlijk en figuurlijk ruimte voor een volgend vergezicht. Op deze avond werd door middel van film en literaire fictie een voorzet gegeven voor die projectie in de toekomst, in gesprek met de makers, speciale gasten en het publiek.

Programma

  • Screening The End of Sitting 1:1
  • Toelichting en nagesprek met Barbara Visser, RAAAF en publiek

Een samenwerking van de Akademie van Kunsten, Looiersgracht 60, RAAAF en Barbara Visser.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.