Datum
28.08.2016 16:00 - 18:00 uur
Locatie
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Contact
Telefoon
-

De14e editie van het Paradisodebat staat in het teken van het thema: De kunst van democratie.

Dit jaar zal de Amerikaanse sociologe Saskia Sassen spreken. In haar laatste publicatie ‘Uitstoting’ vraagt zij zich af of de democratie nog de kracht heeft om mensen te beschermen in plaats van ze te verdrijven. Zij is gevraagd om tegen deze achtergrond de impact van de heersende sociale, economische en morele trends voor de kunsten te belichten. De Rotterdamse filosoof Henk Oosterling zal specifiek vanuit de Nederlandse praktijk op de bijdrage van Saskia Sassen reflecteren.

Aansluitend zal er een debat zijn onder leiding van Ruben Maes met de sprekers, aanwezigen en politici – uit Eerste en Tweede Kamer en vanuit gemeenten – over de vraag: Wat betekenen de door Sassen en Oosterling geschetste ontwikkelingen voor de kunsten en het actuele beleid? Ter afsluiting interviewt Ruben Maes minister Jet Bussemaker.

UpdateLees en luister: verslag Paradisodebat 2016


Paradisodebat

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving. Het Paradisodebat wordt georganiseerd door Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten.

 

Credits lead foto: Kunsten'92

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.