Datum
08.05.2018 19:00 - 21:00 uur
Locatie
Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Forumzaal, zesde etage, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Contact
Telefoon
020 551 0767

Wetenschap heeft een lange traditie van geheimhouding en dat is zeker niet alleen uit commerciële overwegingen. Hoe wordt geheimhouding verantwoord en zijn de gegeven redenen de echte of verhullen ze iets anders? Kan geheimhouding ook positief worden gewaardeerd? Of is geheime wetenschap geen echte wetenschap?

Sprekers

  • Djoeke van Netten, universitair docent vroegmoderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam
  • Arjen van Witteloostuijn, hoogleraar economie en management en decaan van de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Sarah de Rijcke, hoogleraar Science and Evaluation Studies aan de Universiteit Leiden
  • Niek de Wit, hoogleraar en afdelingshoofd huisartsgeneeskunde aan het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde, de eerstelijns afdeling van het Universitair Medisch Centrum Utrecht

Meer informatie over de sprekers vindt u op de website van de KNAW.  

Lezingenreeks Geheime Kennis

De bijeenkomst maakt deel uit van de lezingenreeks Geheime kennis. Wat is de betekenis van geheimhouding in kunst, politiek, wetenschap en religie? Is totale openheid een bewijs van de volwassenheid van een samenleving of hebben geheimhouding en censuur allerlei onvermoede voordelen en kunnen we eigenlijk niet zonder?

De afleveringen van deze serie zijn:

De lezingenreeks is onderdeel van het programma De Maakbaarheid van onze kennissamenleving. Het programma wil economen en sociale wetenschappers, cultuur- en wetenschapshistorici, kunstenaars en architecten, politici en beleidsmakers met elkaar en het brede publiek in discussie brengen. In drie opeenvolgende jaren is een programma ontwikkeld rond een specifiek thema dat centraal is in het debat omtrent kennissamenlevingen.

Bekijk alle lezingen van dit driejarig programma.

Organisatie

De lezingenreeks Geheime kennis is een samenwerking tussen de KNAW, de Akademie van Kunsten, Sven Dupré (Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam) en Wijnand Mijnhardt (Universiteit Utrecht). 

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.