Datum
11.02.2017 13:00 tot 12.02.2017 18:00
Locatie
Van Nelle Fabriek, Art Rotterdam, Van Nelleweg 1 Rotterdam
Contact

‘A sculpture like you and me’ (2016) is een samenwerking van beeldend kunstenaar Rosa Sijben met medisch ethicus Sarah Boers. Hun praktijken ontmoeten elkaar in een gemeenschappelijke fascinatie voor de ambiguïteit en hybriditeit van objecten, de uitwisselbare rol van object en subject, en het ter discussie stellen van de relatie tussen personen en objecten.


 A sculpture like you and me is het resultaat van Sijbens en Boers’ gemeenschappelijke onderzoek van deze fenomenen. Zij waren deelnemers van het Art/Science Honoursprogramma van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Akademie van Kunsten.

Het project bestaat uit twee onafhankelijke maar elkaar aanvullende delen: een performance en een publicatie, beide te zien tijdens Prospects & Concepts.

Op 11 en 12 februari is de performance om 13 en 16 uur te zien in de Prospects & Co - workspace van het Mondriaanfonds binnen Art Rotterdam. Aansluitend na de laatste performance op zaterdag, om ongeveer 16.30 uur, zal de officiële book release plaatsvinden in diezelfde ruimte.

 

A Sculpture like you and me vindt plaats in 'Prospects&Concepts'. Dit is een gedeelte van Art Rotterdam waar het Mondriaan Fonds werk presenteert van iedereen die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent heeft ontvangen. 'Prospects&co-workspace' is een ruimte midden in die hal. Zie ook https://www.facebook.com/events/136008830240961/

Dit project kwam mede tot stand door het Mondriaanfonds, de KNAW en Akademie van Kunsten. 

Lead photo credits Luuk Smits

AANMELDEN VOOR dit evenement

Bedankt voor het inschrijven. Je ontvangt een bevestiging per mail.

AANMELDEN VOOR dit evenement

Je inschrijving is mislukt.